Samica kastrirana
Kotena: 2017
Barva: soboljeva (sable)

Bolha (Buha, Bubi) je dobra štiri leta stara samička, ki je bila v Slovenijo posvojena prek kolegov iz hrvaškega društva Tvorum. Po sili razmer smo jo po smrti njenega dihurskega cimra sredi septembra 2021 dobili v našo oskrbo. Je še ena od zadnjih oskrbovancev, ki smo jih mi ali hrvaški kolegi kirurško kastrirali, in takoj, ko je prišla v našo oskrbo, je dobila hormonski implantat. Opravili smo tudi veterinarski pregled, ki je vključeval podrobnejšo analizo krvi in ugotovili, da ima znižano vrednost glukoze v krvi, kar je najpogosteje simptom inzulinoma,  tumorja na trebušni slinavki. Ta se najpogosteje pojavlja pri sredje starih in starih dihurjih, ki so hranjeni z briketirano hrano – zato zagovarjamo naravno prehrano dihurjev, ki temelji na surovi mesni prehrani. Poleg tega je imela povišano vrednost enega od parametrov v krvi, ki so povezani z delovanjem ledvic, povišano vrednost enega od parametrov, ki so povezani z delovanjem jeter, imela je nepozdravljeno vnetje ušes.
Ker se na konvencionalno terapijo za inzulinom ni odzvala dovolj dobro, je bila operirana in od takrat je njena glukoza stabilna. Jetra in usesa smo spravili v red, navadili smo jo na surovo prehrano, žal ima na eni od ledvic kar veliko cisto, tako da bomo delovanje le-teh redno spremljali.

Bolha bo *najverjetneje* ostala pri meni, za njeno veterinarsko oskrbo pa skrbi Društvo Zverinice.

Če nam želite pomagati pri njeni oskrbi, lahko uporabniki Telekomovih in Telemachovih storitev pošljete SMS Zverinice5 na 1919, ostali pa nam lahko pomagate z donacijo prek PayPal-a (info@zverinice.com) ali na TRR (SI56 3000 0002 0267 119)