Lyra x Gus

Rodovnik legla: https://www.feritage.no/vis_ilder?dbnr=28184

Lyra je samička, ki sem jo obdržala iz legla Gusztava in Alice (2017) in mama legla “Shining Stars” iz leta 2019, Gus pa je samček, ki je letos prišel iz Francije.
Oba sta aktivna, agilna, radovedna dihurja. Lyra je vajena družbe drugih dihurjev in ljudi, ter rokovanja s strani neznancev. Gus je za razliko od nje sprva nekoliko bolj zadržan, a ko se sprosti, je zelo prijeten dihur.
Oba izhajata iz standardnih linij, večina poznanih prednikov je temno soboljeve ali soboljeve barve, na Gusovi strani je nekaj prednikov tudi peščeno obarvanih. Oba sta veterinarsko pregledana – zdrava. Lyra ima opravljen tudi preventiven kardiološki pregled, oba sta redno cepljena, tretirana proti parazitom, hranjena izključno s surovo mesno prehrano – na ta način bodo hranjeni tudi mladiči. Gusova zimska teža se giblje blizu 2 kg, Lyrina pa okrog 1,2 kg.
Pričakujem srednje do velike mladiče, karakterno zelo aktivne. Pričakovati je, da bodo (nekateri) mladiči iz te kombinacije primereni tudi za lastnike povsem brez izkušenj.

9. aprila je Lyra skotila 7 živih mladičev, nato pa je bilo s carskim rezom potrebno odstraniti še mrtvo samičko. Lyra je po posegu hitro okrevala. Po posegu je bilo potrebno mladiče dva dni hraniti z nadomestnim mlekom, saj je bila produkcija mleka zaradi anestezije zamaknjena. Po dveh dneh pa je potem povsem sama skrbela za skotene mladiče.
SAMICE:
– It’s All About Kirjava, temno soboljeva (Kira; v solastništvu z Meto, Slo)
– It’s All About Asta, temno soboljeva (Asta; Mojca, Slo)

SAMCI:
– It’s All About Kaisa, temno soboljev (Kai; v solastništvu z Uršo, Slo)
– It’s All About Jesper, temno soboljev (Beri; Aleksandra, Slo)
– It’s All About Sergi, temno soboljev (Sergi; Jan, Slo)
– It’s All About Jal, temno soboljev (Scooby Doo; Aneja, Slo)
– It’s All About Pantalaimon, soboljev (zaradi prirojene deformacije hrbtenice, ki ga zaenkrat prav nič ne ovira pri normalnem življenju, je ostal doma)