Načrtovane paritve 2021

posted in: 2021 | 0
V letošnjem letu načrtujem dve legli. Ni nujno, da bosta obe kombinaciji tudi realizirani. Preden bodo paritve izvedene, bodo imeli vsi dihurji (ponovno) opravljene ustrezne veterinarske preglede, vključno s kardiološkim pregledom.

Če vas zanima več, predlagam, da si pod zavihkom “Informacije” preberete kaj pričakujem od lastnikov svojih mladičev. Tam najdete napisano tudi kaj vi lahko pričakujete od mene in mladičev iz moje vzreje. Preden se dogovorimo za nakup oziroma rezervacijo, želim vse interesente tudi spoznati v živo. Zaradi zdravstvene situacije obiskov trenutno ne sprejemam, računam pa na to, da se bo situacija slej ko prej izboljšala in bodo mogoča tudi srečanja v živo. Če želite spoznati mene in moje dihurje, se mi lahko javite na maja.conc@gmail.com in za obisk se bomo dogovorili, takoj ko bodo razmere to dopuščale. Še raje pa vidim, da izpolnite vprašalnik, ki ga najdete tule: SLO verzija: https://dihurji.multi-praktik.si/prijavnica.doc, da bom o vas vedela nekoliko več preden se začnemo pogovarjati. Na ta način vam bom tudi laže povedala, če sem sploh najprimernejši vzreditelj za nakup dihurja, ali bi vam glede na vaše želje in izkušnje raje priporočila koga od kolegov.

 

A) Gus x Lyra

Rodovnik legla: https://www.feritage.no/vis_ilder?dbnr=28184

Lyra je samička, ki sem jo obdržala iz legla Gusztava in Alice (2017) in mama legla “Shining Stars” iz leta 2019, Gus pa je samček, ki je letos prišel iz Francije.
Oba sta aktivna, agilna, radovedna dihurja. Lyra je vajena družbe drugih dihurjev in ljudi, ter rokovanja s strani neznancev. Gus je za razliko od nje sprva nekoliko bolj zadržan, a ko se sprosti, je zelo prijeten dihur.

Oba izhajata iz standardnih linij, večina poznanih prednikov je temno soboljeve ali soboljeve barve, na Gusovi strani je nekaj prednikov tudi peščeno obarvanih.
Pričakujem srednje do velike mladiče, Gusova zimska teža se giblje blizu 2 kg, Lyrina pa okrog 1,2 kg.
Pričakujem, da bodo mladič iz te kombinacije karakterno manj zahtevni kot tisti iz Pennyinega legla, kakšen bo zagotovo primeren tudi za lastnike povsem brez izkušenj.
Oba bosta pred paritvijo temeljito veterinarsko pregledana, opravljen bo tudi kardiološki pregled. Oba sta redno cepljena, tretirana proti parazitom, hranjena izključno s surovo mesno prehrano – na ta način bodo hranjeni tudi mladiči.
Iz te kombinacije bo najverjetneje na voljo tudi kakšen mladič za vzrejo, a le s striktno vzrejno pogodbo in le za vzreditelje, ki imajo podoben pogled na vzrejo kot jaz.

B) Stark x Penny

Rodovnik legla: https://www.feritage.no/vis_ilder?dbnr=28185

Paritev bo izvedena v sodelovanju z Excidium ferrets

*Mladiči iz te kombinacije bodo primerni le za izkušene lastnike.* Stark ima namreč precej “divjih genov”. Kar se vedenjskih značilnosti tiče, je Penny njegovo nasprotje.

Penny je Gusova sestra, prihaja iz Francije, med predniki ima predvsem dihurje soboljeve, temno soboljeve barve, pa tudi nekaj “blondincev”. Pričakovati je, da bodo mladiči iz te kombinacije temno soboljeve ali sobljeve barve. Pričakujem, da bodo mladiči zelo aktivni in karakterno zahtevnejši.
Pennyina zimska teža je okrog 1,1 kg, Starkova pa verjetno okrog 1,5 kg (+/-). Je majhen, a zelo mišičast in “kompakten” dihur.
Oba bosta pred paritvijo temeljito veterinarsko pregledana. Oba sta redno cepljena, tretirana proti parazitom, hranjena izključno s surovo mesno prehrano – na ta način bodo hranjeni tudi mladiči.

Iz te kombinacije bo najverjetneje na voljo tudi nekaj mladičev za vzrejo, a le s striktno vzrejno pogodbo in le za vzreditelje, ki jih bova odobrili obe z Mašo.

C) Pablo x Penny

Rodovnik legla: https://www.feritage.no/vis_ilder?dbnr=28187

Rezervna možnost, če zaradi okoliščin paritve s Starkom ne bo mogoče izvesti.
Mladiči iz te kombinacije bi bili podobnih karakteristik kot tisti iz prvotnega plana.