“Update”

posted in: 2017 | 0

Po dolgem času spet ena objava na blogu.
Zadnja objava je iz časa, ko so bili malčki stari 7 tednov. Potem pa je … enostavno zmanjkalo časa in energije za pisanje tule (zdaj vem, zakaj so tudi spletne strani ostalih vzrediteljev ne ravno zgledno vzdrževane :P). Sem pa toliko bolj aktvina na naši FB strani, kjer redno objavljam takšne in drugačne novičke.

En hiter povzetek … Vsi malčki, razen Wizza (in Lyre ter Gulliverja, ki sta ostala doma), so v krasnih novih domovih od koder redno dobivam poročila, slikice in “reklamacije” (npr. da niso vajeni poziranja pred fotoaparatom – bi rekla, da je problem na strani “operaterjev”, da niso dovolj / ali pa da so preveč cartljivi – tisti najglasnejši so si mladiče izbrali sami in so dobili kar so želeli :P). Šalo na stran, malčki – ki to niti slučajno niso več – so odrasli v super krasne dihurje in z leglom sem izredno zadovoljna. Seveda, vedno je prostor za izboljšave, ampak na splošno je bilo to precej enotno in lepo leglo, mlace so me presenetili pri velikosti, saj so “malo” presegli moja pričakovanja.
Aha, Wizz … Wizzard je začetek novembra prišel nazaj (z njim ni nič narobe, le prejšnji lastniki so precenili svoje sposobnosti, predvsem pa ob pogovoru zamolčali zame en pomemben podatek …), vendar v kratkem odhaja k svojemu brat(c)u Marleyu (Rikki-Tikki-Tavi).
Lyra, Gulliver, Pan, Pippi in Khan (in Frida in Gusztav) so v novembru se udeležili svoje prve razstave, bili smo v Budimpešti in dosegli lepe rezultate. Fantje so “pobrali” vse v kategoriji junior samcev (Pan 1., Gulliver 2., Khan 3.), uspešni sta bili tudi punci (Pippi 2. in Lyra 4.) in “tastara” dva (Gulliver 3., Frida 4.). V naslednjem letu planiramo obisk še vsaj dveh, morda treh razstav (konec januarja še enkrat Budimpešta, začetek februarja Slovenija !!!, konec februarja morda še Praga). Upam, da se nam, vsaj na slovenski, pridruži še kdo od mladičev.

Dve malo manj prijetni novici (ki to zdaj niti nista več) sta, da je bil Gucci junija diagnosticiran limfom, Vegi pa pred kratkim lumbosakralna stenoza in spondiloza (deformacije hrbtenice, po domače). Gucci je že dala skozi kemoterapijo, odlično se počuti in zaenkrat vse izgleda ok. S težavami Vege smo se šele dobro začeli boriti. Ozdravitev seveda ni mogoča (deformacije so na večih mestih, tako da operativni poseg niti v teoriji ni mogoč), cilj je, da čim bolje in čim dlje nadzorujemo bolečino. Nekako smo “ujeli” pravo dozo in vrsto analgetikov, klasično terapijo pa kombiniramo še z akupunkturo. Vega se je, vsaj za čez zimo, preselil notri in dobil je hormonski implantat.