Brejost potrjena!

posted in: 2017 | 0

Pretekli teden, v sredo, sva bili z Alice na Veterinarski fakulteti, kjer smo z ultrazvokom potrdili brejost. Vidnih je bilo šest zarodkov, res pa je, da nas je zanimalo predvsem, če je breja in nismo prav veliko pozornosti posvečali številu. Vseeno upam, da leglo ne bo preštevilčno in kot se reče – če jih bo šest, podpišem!
Alice se sicer dobro počuti, kljub temu, da je pridobila že več kot 200 g, bi se še vedno lahko izgovarjala na ostanke zime, izdale bi jo le rahlo povečane mlečne žleze. Od parjenja dalje skupaj s Frido prebiva v hiši – želela sem, da se čim bolj navadi na okolje, da selitev tik pred zdajci ne bi bila prevelik stres. Še vedno je zelo igriva in živahna, ješča, … lahko bi le rekli, da jo malo mečejo hormoni. Ima namreč “napade” ljubkovanja, čiščenja in cartanja.

Če bo šlo vse kot mora, mladičke pričakujemo med 12. in 15. aprilom (več o nakupu mladiča in načelih moje vzreje). Najverjetneje pa bomo, predvsem v znanstvene oziroma izobraževalne namene, opravili še kakšen ultrazvočni pregled.