Za leto 2019 sta planirani dve legli.

A) Frida x Gusztav

Rodovnik legla

Oba starša sta prijazna, a zelo aktivna dihurja. Gusztav je relativno velik (2-2,1 kg zimska teža) mišičast samec, Frida je srednje velika (zimska teža 850-900g), precej aktivna, a nežna dihurka pravilnih proporcev. Oba izhajata iz standardnih linij (brez angor ali “fancy” barv), predniki so temno soboljeve barve.

Oba starša sta vajena drugih dihurjev, psov, mačk, vajena sta rokovanja (tudi s strani nepozanih ljudi).

Oba starša sta veterinarsko pregledana (zdrava), opravljen imata vzrejni pregled, preventivni kardiološki pregled (b.p.), sta redno cepljena proti pasji kugi, tretirana proti parazitom, hranjena izključno s surovo mesno prehrano – na ta način bodo hranjeni tudi mladiči.

Iz te kombinacije pričakujem velike, aktivne, “kompaktne” mladiče, temne soboljeve (dark sable, black sable) barve s kratko dlako.

Mladiči iz tega legla ne bodo naprodaj za nadaljno vzrejo.

Zaradi velikega Lyrinega legla, ta paritev ni bila izvedena.

B) Lyra x Hunt

Rodovnik legla:http://www.feritage.no/vis_stamtavle2?dbnr=22896

Lyra je samička, ki sem jo obdržala iz legla Gusztava in Alice (2017), Hunt pa je lepotec z Danske. Oba sta prijazna, agilna, aktivna in radovedna dihurja. Živita v skupini z drugimi dihurji s katerimi se dobro razumeta. Izhajata mešanice angleških in madžarskih standardnih linij, med katerimi je kar nekaj prednikov križanih z divjimi dihurji in kljub temu, da sta oba vajena rokovanja tudi s strani nepoznanih ljudi, to leglo ne bo najbolj primerno za čiste začetnike.
Oba sta veterinarsko pregledana – zdrava. Lyra ima opravljen tudi preventiven kardiološki pregled, oba sta redno cepljenatretirana proti parazitomhranjena izključno s surovo mesno prehrano – na ta način bodo hranjeni tudi mladiči.

Iz te kombinacije pričakujem relativno velike in predvsem zelo aktivne mladiče, temno soboljeve barve (dark sable/black sable) s kratko dlako.

Mladiči iz tega legla ne bodo naprodaj za nadaljno vzrejo.

Mladički so se skotili 11. aprila, imamo pet samčkov in osem samičk.